Energibolag i södra Sverige

För den som ska installera solceller Jönköping, kan det vara särskilt värdefullt att känna till vilka energibolag det finns i södra Sverige. Genom avtal går det att sälja den överskottsenergi man själv inte använder till ett bra pris. Redan innan man installerar solceller Jönköping kan det alltså vara en god idé att vända sig till något av dem, för att man ska kunna kalkylera hur lång tid det tar för solceller att betala sig.

Holmen Energi – Detta är ett stort energibolag som har sitt huvudkontor i Stockholm. De är en del av den börsnoterade koncernen Holmen.

Jönköping Energi – Det lokala energibolaget i Jönköping, som också har ett eget kraftvärmeverk i Torsvik.

Eon Sverige – En riktig energijätte i södra Sverige. Numera är det tysk-ägt, men när företaget fortfarande var svenskt hette företaget Sydkraft.

Norrköpings kommunala affärsverk – Redan på namnet här man ganska tydligt vad det här rör sig om. Det är energibolaget i Sveriges 10e största stad.

Mälarenergi – Förutom att vara riktigt stora på el, levererar företaget vatten, fjärrkyla och kommunikationslösningar i Mälardalen. Företaget ägs av Västerås stad.

C4 Energi – Ett lite mindre energibolag, som framför allt finns till för de boende i Kristianstad och Åhus, i Skåne.

Trelleborgs fjärrvärme – De arbetar med fjärrvärme och energiteknik i Skåneområdet.

Även om flera av dessa bolag är lokala, och inte ser ut att vara särskilt relevanta när man tänker på solceller jönköping, ska man veta att de ofta ändå köper energi utanför sin egna lokala sfär och därför kan vara intressanta för de som har solceller i hela landet.

Vill man räkna på hur lönsamt det är med solceller så är det viktigt att inte bara tänka på den energi man kan sälja vidare. Man måste också tänka på de pengar man sparar för egen del genom att producera sin egen el. Passa därför gärna på att kolla historiken för elpriserna dessa bolag har erbjudit sina kunder under några år.

Det enklaste sättet är däremot att göra en solcellskalkyl, där företagen redan har gjort alla beräkningar åt dig.